Voor ‘t eerst, welkom!

Misschien denkt u of denk jij erover om ons te komen bezoeken.
Hoe gaat het er aan toe in deze kerk?

Want wat kun je verwachten en waar moet je aan denken? Om daarbij te helpen proberen we op een aantal vragen alvast een antwoord te geven.

Voor wie is de Engelmunduskerk?

De Engelmunduskerk is een protestantse gemeente, onderdeel van de Protestantse Kerk in Nederland. Iedereen is welkom en iedereen telt mee: jong, oud, single, getrouwd, en welke huidskleur je ook hebt. Er is ruimte voor nieuwe ideeën.

Hoe laat begint de kerkdienst en hoe laat moet ik er zijn?

De ochtenddienst op zondag begint om 10:00 uur. Er zijn geen middagdiensten. Heel soms wijken de aanvangstijden af. Kijk voor de zekerheid even bij komende kerkdiensten in de Kalender. Er is meestal plaats genoeg dus je kunt vlak voor aanvangstijd nog binnenkomen. De eerste mensen komen vanaf zo ongeveer 20 minuten voor aanvang binnen.

Kan ik mijn auto in de buurt kwijt?

Op het Kerkplein kun je gratis parkeren. Je moet wel even een parkeervignet in de auto leggen (ligt klaar bij de ingang). Er is ook een gratis parkeerterreintje aan de Velserdijk ten noord-oosten van de kerk. Vaak is er nog plaats in de omliggende straten.

Hoe lang duurt een kerkdienst?

Een kerkdienst duurt ongeveer 1 uur, soms 5 kwartier. Om de week drinken we direct na aan de dienst samen koffie of thee. Een ieder is vrij daaraan mee te doen en zich te mengen met andere aanwezigen om na te praten over de dienst of wat je persoonlijk bezig houdt.

Welke kleding doe ik aan?

We vinden het belangrijk dat je je thuis voelt. Kom daarom in de kleding die je normaal ook aan doet en waar jij je prettig in voelt.

Is er ook iets te doen voor de jeugd?

Kinderen van alle leeftijden kunnen mee naar de kerk. In principe is er iedere zondag kinderkerk. Kinderen gaan dan net voor de preek naar een eigen ruimte. De leiding van de kinderkerk past indien nodig ook op baby’s en peuters. Dat kan ook vanaf het begin van de dienst.
Wil je zeker weten of er Kinderkerk is, kijk dan bij de betreffende kerkdienst.

Aan wie kan ik iets vragen?

Bij binnenkomst staan er altijd twee mensen die je alles kunt vragen. Zij delen een boekje of de liturgie uit. Na de dienst is de predikant beschikbaar voor vragen of kennismaking.

Is de dienst gratis?

Je hoeft niet te betalen om in de kerk te komen. Tijdens de dienst zijn er wel op vrijwillige basis twee collectes. De eerste is voor de Diaconie. Dat geld is bestemd voor armoede ver weg en dichtbij en voor internationale ontwikkeling (‘Kerk in Actie’). De tweede collecte wordt gedaan door de kerkrentmeesters. Zij beheren het geld van de gemeente en de gebouwen. Die collecte wordt soms afgedragen aan de landelijke kerk voor gezamenlijke projecten. Bij de uitgang is ook een collecte, deze is altijd voor de plaatselijke kerk (de Engelmunduskerk). Alle bijdragen zijn welkom, hoe klein ook.

Voor wie een kerkdienst online volgt is de mogelijkheid een bijdrage te doen via de online collectezak. 

Is er doordeweeks ook iets te doen in de kerk?

Er zijn allerlei activiteiten. Deze zijn te vinden bij jeugd activiteiten en kerkelijke activiteiten en is er van alles te doen op het gebied van cultuur en kunst.

Heeft u of heb je nog een vraag? Neem dan gerust contact met ons op!

Contactpersoon:
ds. Regina Davelaar
06-3017 8535

stuur een mail

Ingang met vlag

 

Welkom!