Predikanten

Aan de Engelmunduskerk zijn twee predikanten verbonden. Zij gaan voor in de diensten op zondag. Ook zijn ze beschikbaar om met ieder die dat wil in gesprek te gaan. Er zijn genoeg situaties in het leven die daar aanleiding toe geven. Samen met de kerkenraad geven zij leiding aan de gemeente. Sinds 1 januari 2024 is de vacature voor de predikant van 0,8 FTE vervuld door ds. Regina Davelaar. De andere predikant is ds. Kees Lous, die voor 0,4 FTE aan de gemeente verbonden is.
Ds. Regina Davelaar stelt zich voor

Sinds 2024 ben ik dominee van de Engelmunduskerk. Eigenlijk heb ik een beetje een haat-liefde verhouding met de kerk. Soms ervaar ik de kerk als een log instituut, ver verwijderd van het ‘gewone leven’. Soms sta ik versteld van de manier waarop we elkaar dwars kunnen zitten binnen de kerk. 

En toch sta ik hier, als dominee, ik kan niet anders… 

Ik houd ervan dat we als kerkgemeenschap een samengeraapt zooitje van verschillende mensen zijn. Samen proberen we handen en voeten te geven aan een wereld zoals God het bedoeld heeft. Ik houd van de organisatiedrift in de kerk. Ik houd van de drive om er voor elkaar te willen zijn én voor de mensen om ons heen die om welke reden dan ook wel wat liefde kunnen gebruiken. En ik houd van de kerkdiensten: het samen zingen en me daardoor opgetild voelen, de rituelen die helpen om het onzegbare ruimte te geven, het zoeken naar sporen van God.

Naast het kerkleven, geniet ik van het gezinsleven (mijn vrouw en twee kinderen) en het buitenleven (wandelen, hardlopen, gravelbiken/racefietsen en kamperen bijvoorbeeld).

Ik weet niet met welke reden je op deze pagina terecht bent gekomen. Maar ik hoop dat je de vrijheid voelt om contact met me op te nemen. Mijn werkdagen zijn van maandag t/m donderdag. Ik ben bereikbaar via ds.davelaar@engelmunduskerkoudvelsen.nl, 06-30178535 en te vinden op Instagram.

Ds. Kees Lous stelt zich voor

“Wij zijn de eersten niet die geloven. Om te blijven geloven richting de toekomst toe is het goed om te weten en te ervaren dat ons heel veel gestolde geloofservaring wordt aangereikt door hen die ons in het geloof voorgingen. In Oud Velsen is prachtig zichtbaar in onze aloude Engelmunduskerk ‘waar nog de wolk gebeden hangt, van die zijn voorgegaan’. Ik weet me heel bewust een schakeltje aan het eind van die lange ketting van gelovigen. Dat inzicht relativeert ook. In gesprekken met mensen binnen en buiten de gemeente merk ik steeds weer dat het leven hier en nu in sterke mate verbonden is met het verleden. Je moet het verleden kennen om in het geloof verder naar Gods toekomst te kunnen reizen. Ik ben geboren en getogen op Walcheren. Na mijn studie theologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam ben ik predikant geworden in Oosternijkerk, een klein dorp in het noorden van Friesland. Nu ben ik voor 40% predikant in deze gemeente, en voor de andere 60% in de Protestantse Gemeente te IJmuiden. Wij, mijn vrouw, onze drie kinderen en ikzelf, voelen ons in deze kuststreek thuis.”

ds. Regina Davelaar
06 – 3017 8535

stuur een mail

ds Kees Lous
0255-524473

stuur een mail