Over ons

Wij zijn de Protestantse Gemeente te Velsen-Zuid/IJmuiden-Oost. Een kerkgemeenschap rond een bijzonder monument.

We staan in een lange traditie. Al vanaf de 8e eeuw komen hier mensen naar de Engelmunduskerk in het oude dorp Velsen. De kerk is één van de oudste kerken van Holland. Mensen komen voor een moment van rust en bezinning of voor de verhalen uit de Bijbel. Ook komen ze voor het contact, de stilte of het samen zingen.

In de Engelmunduskerk worden de bijbelverhalen verteld, waarin de liefde van God voor mensen doorklinkt. In alle openheid en steeds opnieuw zoeken we naar woorden om dat te bevatten.

Op zondagochtend is er een kerkdienst, met wekelijks kinderkerk.
Voor de allerkleinsten zijn er speciale peutervieringen.

Er zijn kerkelijke activiteiten, zoals maaltijden met een film en andere momenten van bezinning en verdieping. Op de laatste zaterdag van september wordt het groots opgezette Jaarmarkt Oud Velsen (Rondje om de kerk) georganiseerd.

De kerk en het bijgebouw zijn te huur voor bruiloften, familiefeesten, bijeenkomsten, cursussen, exposities en andere evenementen op het gebied van cultuur en kunst.

De kerkgemeenschap bestaat uit doopleden en belijdende leden, mee-geregistreerden en geïnteresseerden. Deze hele gemeenschap is uitgenodigd om de kerk vorm te geven.

De Protestantse Gemeente te Velsen-Zuid/IJmuiden-Oost legt uw gegevens vast conform de privacywet AVG. We gebruiken deze voor de ledenadministratie en – als u zich heeft aangemeld voor een nieuwsbrief – om u te informeren over onze activiteiten. Zie onze uitgebreide Privacyverklaring. Als u vragen heeft kunt u per mail contact opnemen met onze Coördinator gegevensbescherming.

Contactpersoon:
Dirk Tamerius
0255-514262

stuur een mail

zingen

kerstboompje

foto: erik Baalbergen