Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Jezus, waarom? Lezing en muziek

7 juni om 20:15 tot 22:00

€15,00

Lezing door Bas Ragas en Ad van Nieuwpoort met livemuziek door Niki Jacobs

Wat uw geloofsovertuiging ook is, welke achtergrond of overtuiging: Ragas en van Nieuwpoort nemen u mee door de Bijbel en duiden hoe die verhalen voor iedereen ook nu van grote waarde kunnen zijn. Je hoeft er alleen nog maar voor open te staan.

Bas en Ad

Samen schreven zij het boek Jezus, waarom? waarin vele vragen beantwoord werden: ‘Wie of wat is God?’, ‘Welke samenhang is er tussen het Oude en het Nieuwe Testament?’, ‘Is de Bijbel een historisch, literair of religieus boek?’ én ‘Hoe relevant zijn deze verhalen anno 2024?’ Ragas raakte erdoor bevlogen, schreef samen met Ad de bestseller Jezus, waarom?

Aan de hand van verschillende Bijbelverhalen laten zij die schoonheid zien en reiken zij waardevolle lessen van zingeving aan. Bas las vier jaar lang met zijn goede vriend de Bijbel. Vele lange en waardevolle gesprekken volgden om tot een kern te komen waar het leven over zou kunnen gaan. Wat geeft ons leven waarde, inhoud en duiding? En hoe komt het dat sommigen zich in deze tijd verloren voelen, losgezongen van de samenleving en haar taal, cultuur en basis? Want het neoliberale idee van goed leven lijkt voor de meeste van ons helemaal niet te kloppen. Het leidt niet tot geluk, maar tot een verweesde samenleving van profilering, winnaars en verliezers. Het ‘voor wat hoort wat’ adagium lijkt in schril contrast te zijn met de verhalen die Bas in de Bijbel vindt. Het is niet het rendementsdenken maar compassie, menselijkheid en zelfkritiek die hierin voorop staan.

Niki

De lezing wordt muzikaal omlijst met livemuziek door zangeres en gitariste Niki Jacobs die gespecialiseerd is in Jiddische liederen en Joodse volksmuziek.
Niki Jacobs zingt al meer dan twintig jaar in het Jiddisch voor een groot publiek over de hele wereld. Niki wordt internationaal gezien als een van de beste vertolkers van het Europese Jiddische lied. Haar missie begon meer dan twintig jaar geleden vanuit de wens om het Jiddisch dat vroeger in onze straten klonk, weer te laten klinken in de Nederlandse theaters en natuurlijk vér daarbuiten. Samen met haar fenomenale ensemble slaat zij met haar muziek een brug tussen het Europa van toen en de muziekliefhebber van nu.

Foto’s: F. Keuris

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Lezing Jezus, waarom?
15,00
117 beschikbaar

Gegevens

Datum:
7 juni
Tijd:
20:15 tot 22:00
Kosten:
€15,00
Evenement Categorieën:
, ,

Organisator

Podium Engelmundus
Telefoon
06-8193 7234
E-mail
evenementen@podiumengelmundus.nl

Locatie

Kerkzaal
Kerkplein 1
Velsen-Zuid, 1981 BH Nederland
+ Google Maps

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment