Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Engelmundus en meer presenteert: Rietveld Ensemble

19 november 2023 om 15:00 tot 17:00

€15,00
Het Rietveld Ensemble

Het Utrechtse Rietveld Ensemble is een kamermuziekensemble dat bestaat uit een aantal topmusici met een internationale achtergrond.

De leden zijn conservatoriumdocenten, solisten en musici op aanvoerdersplaatsen in de grote Nederlandse orkesten.

Elisabeth Perry –  voormalige concertmeester van het Radio Filharmonisch Orkest en hoofdvakdocent viool aan het Utrechts Conservatorium. Richard Wolfe – voormalig solo-altist van het Nederlands Kamerorkest en hoofdvakdocent (alt)viool aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht. Matthias Naegele – internationaal cello-solist en kamermusicus en Nancy Braithwaite – voormalige hoofdvakdocent klarinet en kamermuziek aan het conservatorium van Rotterdam.

Naast het verzorgen van kamermuziek uit de klassieke en romantische periode, alsmede muziek uit de twintigste en eenentwintigste eeuw, heeft het ensemble een nauwe band met een aantal nog levende componisten en geeft het regelmatig wereldpremières van hun werken.

Sinds september 2014 is het ensemble gastheer van de concertserie ‘Kamermuziek onder de Dom’, die plaatsvindt in de  Marnixzaal te Utrecht.. Tijdens deze concerten spelen de musici werken voor strijkers, blazers, zang en piano in een bezetting die varieert van solostukken tot nonetten. Voor deze serie worden regelmatig zeer getalenteerde jonge spelers uitgenodigd om samen te musiceren en zo biedt het ensemble deze jonge musici een mogelijkheid hun vaardigheden op het gebied van kamermuziek te vergroten. Bij de meeste concerten treden tevens uitstekende gastmusici op met het ensemble, wat variëteit in en inspiratie voor de serie oplevert.

De naam van het ensemble is geïnspireerd op de beroemde Nederlandse architect en ontwerper Gerrit Rietveld (1888-1964) die in Utrecht woonde en werkte. Veel van het repertoire voor het Rietveld Ensemble is geschreven in de periode waarin Rietveld leefde.

Vanaf half drie zijn er kaarten verkrijgbaar aan de zaal

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
19 november 2023
Tijd:
15:00 tot 17:00
Kosten:
€15,00
Evenement Categorieën:
, , ,
Site:
https://www.rietveld-ensemble.com/

Organisator

Engelmundus en meer
E-mail
mufuco@engelmunduskerkoudvelsen.nl

Locatie

Kerkzaal
Kerkplein 1
Velsen-Zuid, 1981 BH Nederland
+ Google Maps

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment