Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Engelmundus en meer presenteert: De weg, het verhaal van een Russische vluchteling

3 maart om 15:00 tot 17:00

€15,00
LEKS-Compagnie

Migratieverhaal van gevierde mezzosopraan en harpiste.

 “De Weg” vertelt het verhaal van Ekaterina Levental. Over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie. Een verhaal over afwijzing, verlies, veerkracht en hoop, gezien door de ogen van een tiener.

In deze persoonlijke muziektheatervoorstelling neemt zangeres en harpiste Ekaterina Levental het publiek mee op de weg die zij als tiener aflegde. Die weg door verschillende landen begon in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan. Door oplaaiend antisemitisme na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie kon haar familie daar niet blijven.

Ekaterina speelt harp, zingt, danst en vertelt over haar afkomst en hoe die van de ene op de andere dag bepalend werd in het alledaagse leven.En hoe ze daarna haar weg zocht naar het sprookje, zoals ze dat kende uit het theater. Gedreven door een onuitputtelijke veerkracht, en hoop.

De Weg is een bijzonder en toch ook zeer herkenbaar verhaal.

Credits:
Tekst en uitvoering: Ekaterina Levental
Regie en vormgeving: Chris Koolmees

De Weg is een productie van: LEKS compagnie

 

Duur: ca 70 minuten. Nederlandstalig.

Meer informatie over de voorstelling: De Weg – LEKS compagnie – muziektheater

De Weg is de eerste in een serie documentaire muziektheater voorstellingen van LEKS compagnie. Deze serie behandelt relevante actuele thema’s en wordt gemaakt voor een breed publiek. Iedere voorstelling vertelt een persoonlijk verhaal, in een theatrale bewerking, en wordt geïllustreerd met gevarieerde muziek.

LEKS Compagnie info: www.LEKS.nu

LEKS Compagnie bestaat uit performer Ekaterina Levental en vormgever Chris Koolmees.  LEKS brengt verhalen op het snijvlak van klassieke muziek en theater. Van grote zaal tot intieme huiskamersetting, LEKS maakt prikkelend muziektheater voor een breed publiek.

Ekaterina Levental werd geboren in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, een republiek in de voormalige Sovjet-Unie. Zij studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp aan de Conservatoria van Enschede, Detmold (Duitsland) en Rotterdam. Voor beide behaalde zij het cum laude haar masterdiploma. Met harpduo Bilitis won zij diverse internationale prijzen. Ekaterina maakt op dit moment carrière als operazangeres en theaterperformer. Zij werkt mee aan producties van verschillende operahuizen, maakt eigen muziektheaterproducties en geeft solo concerten waarbij zij zichzelf begeleidt op de harp.

Samen met pianist Frank Peters vormt zij het Medtner Project, een meerjarig project waarin alle liederen van de Russische componist Nikolai Medtner (1880-1951) worden opgenomen. De eerste CD ‘Incantation’ won in september 2021 een belangrijke muziekprijs ‘The Pure Sound Award’. Met Chris Koolmees ontwikkelt Ekaterina onder de naam LEKS Compagnie diverse muziektheaterprojecten, waaronder het autobiografisch drieluik De Weg – De Grens – Schoppenvrouw. 6 LEKS producties spelen op dit moment door het hele land.

Website: www.ekaterina.nl

Vanaf 14:30 uur zijn kaarten verkrijgbaar aan de zaal

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
3 maart
Tijd:
15:00 tot 17:00
Kosten:
€15,00
Evenement Categorieën:
, , ,
Site:
www.LEKS.nu

Organisator

Engelmundus en meer
E-mail
evenementen@podiumengelmundus.nl

Locatie

Kerkzaal
Kerkplein 1
Velsen-Zuid, 1981 BH Nederland
+ Google Maps

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment