Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stoomtram Haarlem-Velsen-Alkmaar

8 oktober 2023 om 15:00

€5,00

Lezing en boekpresentatie

Bijzonder aan deze geschiedenis is dat de stoomtram Haarlem-Velsen-Alkmaar een oversteek moest maken over het Noordzeekanaal ten tijde dat er geen brug beschikbaar was. De lezing wordt afgesloten met een boekpresentatie.
De geschiedenis van deze tramlijn wordt aan de hand van foto’s en filmbeelden verteld. Met name hoe destijds de tram tot 1905 via een draaibrug en later per pont het Noordzeekanaal overstak. De presentatie wordt verzorgd door de Dr. Ir. Wim Beukenkamp, voorzitter van de Stichting De Nieuwe Blauwe Tram uit Haarlem.

Aansluitend aan de lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen en volgt een pauze.

In het tweede gedeelte van de middag wordt het zevende deel uit de boekenreeks van De Nieuwe Blauwe Tram gepresenteerd. Dit eerste exemplaar wordt dan aangeboden aan een vertegenwoordiger van de Gemeente Velsen. De heer Frank Dales, burgemeester van Velsen, schreef het voorwoord. Het boek beschrijft wat in het eerste gedeelte van de middag over de stoomtramlijn wordt verteld. Ook is de geschiedenis opgenomen van de tramlijn van Amsterdam naar Alkmaar en de “Waterlandse Tram” die tussen Amsterdam en Edam/Volendam reed. Het prachtig verzorgde boek is na afloop te koop.

De toegang is € 5,00 p.p.

Er zijn alleen nog kaarten te verkrijgen aan de zaal vanaf 14:30 uur

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
8 oktober 2023
Tijd:
15:00
Kosten:
€5,00
Evenement Categorieën:
, , ,

Organisatoren

Engelmundus Cultuur & Kunst 06-81937234
Stichting De Nieuwe Blauwe Tram

Locatie

Kerkzaal
Kerkplein 1
Velsen-Zuid, 1981 BH Nederland
+ Google Maps

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment