Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie Karin Hoogendoorn en Zenja Cetkovic van Kesteren

4 november 2023 om 11:00 tot 12 november 2023 om 17:00

Zaterdag 4 november 11:00 uur openen Karin Hoogendoorn en Zenja Cetkovic van Kesteren hun gezamenlijke expositie in de Engelmunduskerk

Keramist Karin Hoogendoorn haalt haar inspiratie vaak uit de natuur met zijn grote verscheidenheid aan vormen en kleuren. Een verweerde muur, een stuk roest, hout of wat zij op het strand vindt kan zomaar de aanzet zijn tot een kunstwerk.
Door het volgen van workshops en cursussen op het gebied van keramiek, schilderen en grafische technieken heeft ze haar eigen stijl weten te ontwikkelen. Bij haar keramiek werkt zij volgens plan. Handgevormde schalen en dekselpotten die worden gestookt in de pitfire, rakuoven of smoorton. Ook maakt zij torentjes en doosjes opgebouwd uit plakken klei, waarin iets kan worden bewaard en experimenteert zij met slib, pigmenten en glazuren.

Schilder Zenja Cetkovic van Kesteren is bijna 12 jaar bezig met schilderen op groot doek, meestal 100×100 cm. Haar passie voor kunst is eigenlijk al ontstaan in haar vroege jeugd. Haar vader Ton van Kesteren is abstract kunstenaar; zij durft wel te zeggen dat zij deze mooie genen heeft geërfd. Met olieverf schilderen is voor haar altijd weer een uitdaging om de juiste kleuren tot een mooi geheel te brengen. Dit proces ontstaat als de eerste penseelstreken op doek komen en zich een weg gaan vinden. Zenja is enorm trots met de combi om de kunst in combinatie met haar werk (de clënten van de instelling waar zij werkt) een podium te geven en kunst aan te bieden.
In 2012 durfde zij de stap te nemen om haar werk te gaan exposeren.

Zaterdags van 11:00 – 17:00 uur
Zondags van 12:00 – 17:00 uur

De toegang is gratis

Meer kunst is dan te bewonderen tijdens de Kunstlijn Haarlem, waarvan Velsen deel van uitmaakt. Ga naar de route Kunstlijn Velsen   

Gegevens

Begin:
4 november 2023 om 11:00
Einde:
12 november 2023 om 17:00
Evenement Categorieën:
, ,

Organisator

Engelmundus Cultuur & Kunst
Telefoon
06-8193 7234
E-mail
engelmunduscultuurenkunst@gmail.com

Locatie

Kerkzaal
Kerkplein 1
Velsen-Zuid, 1981 BH Nederland
+ Google Maps

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment