Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Concert Cambridge Vocal Consort

16 juli 2023 om 15:00

Ervaar op 16 juli Engelse traditionele koorzang door het Engelse koor Cambridge Vocal Consort in de historische en intieme sfeer van de Engelmunduskerk in Oud-Velsen. In dit zomerconcert hoort u oude en nieuwe, sacrale en wereldlijke vocale muziek van hoog niveau.  Van 16e eeuwse Engelse muziek tot Amerikaanse pop-arrangementen.

Engelmundus Cultuur & Kunst presenteert een vrij toegankelijk summer concert. Onder leiding van dirigent Colin Fludgate laten de zangers van het Engelse koor Cambridge Vocal Consort horen dat zij in de eeuwenoude krachtige Engelse zangtraditie staan.

Het concert is verdeeld in vier blokken, elk met een unieke muzikale sfeer. Het publiek wordt mee teruggenomen in de tijd met 16e- en 17e-eeuwse Engelse sacrale muziek van beroemde componisten als Byrd, Gibbons en Purcell.

Vervolgens gaat het concert verder naar 16e- en 17e-eeuwse Engelse wereldlijke muziek, met betoverende madrigalen van Morley, Bennet en Wilbye.

Het derde blok van het programma omarmt de volksmuziektradities van Schotland, Ierland en Amerika. Dit roept een gevoel van traditie op en benadrukt het culturele erfgoed dat verweven zit in deze geliefde melodieën.

Het concert eindigt met moderne arrangementen van jazznummers en tijdloze popliedjes. Beluister favoriete Beatles-klassiekers en klassieke Amerikaanse popliedjes in muzikale arrangementen.

Er is een bar open zodat iedereen na het concert samen kan komen om na te praten en de zangers te ontmoeten onder het genot van een drankje.

Toegang: Gratis. Voor de instandhouding van het cultuurhistorisch erfgoed Engelmunduskerk wordt bezoekers na het concert de mogelijkheid gegeven om te doneren en het evenement te steunen.

Gegevens

Datum:
16 juli 2023
Tijd:
15:00
Evenement Categorieën:
, ,
Site:
https://www.cambridgevocalconsort.org/

Organisator

Engelmundus Cultuur & Kunst 06-81937234
Telefoon
06-81937234
E-mail
engelmunduscultuurenkunst@gmail.com

Locatie

Kerkzaal
Kerkplein 1
Velsen-Zuid, 1981 BH Nederland
+ Google Maps

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment