Rondje om de Engelmunduskerk

Na alle beperkingen door de coronacrisis was in 2020 geen Jaarmarkt mogelijk, maar in 2021 wordt een geweldige opstap gemaakt: een “het rondje om de Engelmunduskerk”.

Al vanaf 1967 werd op de laatste zaterdag van september de traditionele Jaarmarkt Oud Velsen gehouden.
Met inventiviteit en geheel binnen de huidige coronaregels is veel mogelijk: kerkkramen, verhuurde kramen, wederom haring, worst, gebak, koffie, boeken en wat nog meer te bedenken is. Als vanouds. U vindt de kramen in de tuin van de kerk en op de binnenplaats. De kerk is opengesteld voor creatieve momenten (muziek/stilte/kunst?). Alleen, poffertjes kunt u thuis voor de kinderen of uzelf bakken.

Let op: er is dit jaar geen kindervrijmarkt!

Het zal u zeker niet ontgaan zijn dat onze Jaarmarkt  vorig jaar in de verste verte niet haalbaar was. Gelukkig dat een aantal belangrijke beperkingen weggevallen zijn, maar niet allemaal. Om ook dit jaar de Jaarmarkt voorbij te laten gaan heeft geleid tot de nodige discussies binnen onze kerk en dat is begrijpelijk. De stand van zaken op dit moment is het volgende: ok, geen grootschalige jaarmarkt maar een nieuwe en geweldige opstap: Rondje om de Engelmunduskerk.
En het kan, want je loopt immers ook op de markt in Velsen om boodschappen te doen, je zorgt voor je eigen (1,5 meter) veiligheid, je bent al of niet gevaccineerd etc.

Net als de Jaarmarkt Oud Velsen wordt het Rondje om de Engelmunduskerk gehouden op de laatste zaterdag van september. De opbrengst is helemaal voor het onderhoud van dit bijzondere monument.
Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.

Eerdere Jaarmarkten

Heel gezellige sfeer bij het Rondje om de Engelmunduskerk

Rondje om de kerk in Oud-Velsen Verslag van RTV Seaport

Geweldige Jaarmarkt 2019

Zaterdag 28 september is voor de 52e keer de ‘Jaarmarkt Oud Velsen’ gehouden. Naast onze eigen kramen en activiteiten waren er wederom optredens van een tiental verenigingen die bij de Velsergemeenschap (VG) zijn aangesloten. Het was even spannend, want de weersverwachtingen waren verre van ideaal. Vele evenementen in het land waren vooraf afgezegd! Er kwamen…

Snuffelen tussen toverthee, kunst en kitch

29 september 2018 – Arty farty kunstwerkjes, snuisterijtjes uit oma’s tijd en veel oude meuk, schuine streep antiek. De jaarmarkt Oud Velsen was voor de duizenden bezoekers zaterdag dé plaats om wat aparts op de kop te tikken. Ook vanwege het mooie weer is het druk in de Torenstraat en op het veld rondom de…

Mooie en gezellige 50-ste Jaarmarkt ondanks het mindere weer

foto: erik Baalbergen

30 september 2017 – De 50-ste Jaarmarkt Oud Velsen was goed bezocht en zorgde voor een mooie opbrengst voor de kerk. Om tien uur startte de Jaarmarkt met de Showband van de IJmuider Harmonie, gevolgd door de openingstoespraak van burgemeester Frank Dales. Hij sprak zijn bewondering uit voor de inzet van zoveel vrijwilligers, die deze unieke…

Contactpersoon:
Nils Rasmussens
Commissie Rondje om de Engelmunduskerk
06 – 18 81 32 24

stuur een mail

Foto: Erik Baalbergen