Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Uitje Museum Catharijne Convent

20 augustus 2019

Bij ons in de Biblebelt

Deze zomer is er in het museum een speciale tentoonstelling “Bij ons in de Biblebelt”. Een unieke kans om de belevingswereld van de bewoners van de Nederlandse Biblebelt, orthodox-christelijke mensen, te leren kennen. Biblebeltbewoners nemen de bijbel vaak letterlijk. Wie zijn de mensen van de Biblebelt, wat zijn hun dilemma’s en
waar komen hun opvattingen vandaan?

In het centrum van Utrecht bevindt zich in een sfeervol middeleeuws klooster het Nationaal museum voor christelijke kunst, cultuur en geschiedenis. Het museum heeft een vaste collectie van Protestantse en Katholieke kunst- en cultuurvoorwerpen: goud en zilver, schilderijen, relieken, beelden en eeuwenoude manuscripten.

Wij zijn van plan om met een groepje gemeenteleden op dinsdag 20 augustus het Catharijne Convent en de Biblebelttentoonstelling te bezoeken. We vertrekken ’s ochtends. Na het museumbezoek gaan we nog gezellig met elkaar lunchen in de oude binnenstad van Utrecht.

Heeft u zin en tijd om met ons mee te gaan? Stuurt u dan uiterlijk 15 augustus een e-mail naar thera.talens@xs4all.nl of meld u aan via onderstaande knop:

Ik meld mij aan voor het uitje
Specifieke gegevens over het vervoer, de plaats en tijd van vertrek op 20 augustus a.s. worden u dan zo spoedig mogelijk na 15 augustus toegezonden.

Barbara de Groot en Thera Talens

Gegevens

Datum:
20 augustus 2019
Evenement Categorieën:
, ,

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment