Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bezoek de Engelmunduskerk op Open Monumentendag

11 september 2021 om 10:00 tot 12 september 2021 om 16:00

De eeuwenoude Engelmunduskerk is open op 11 en 12 september.

Dit oudste monument in de gemeente Velsen is gratis toegankelijk. Zaterdag bent u van harte welkom van 10:00 tot 16:00 uur, zondag van 12:00 tot 16:00 uur. Het aantal geïnteresseerden dat tegelijkertijd de kerk bezoekt moet helaas beperkt blijven.

Ontdek Velsen

Citymarketing .IJmuiden organiseert samen met Het dorp Velsen een evenement dat de parels van Gemeente Velsen met elkaar verbindt: Ontdek Velsen. Culturele instellingen, waaronder de Engelmunduskerk, maatschappelijke organisaties en bedrijven laten zien wat men in tijden van corona (grotendeels) heeft moeten missen. Bewoners en bezoekers kunnen op de fiets of lopend een rondje langs de parels van Velsen maken. Deelname aan alle activiteiten is gratis! Ontdek Velsen vormt tevens de start van het culturele seizoen en valt samen met de Open Monumentendag 2021.

Rondleidingen

Op 12 september wordt een viertal rondleidingen georganiseerd in het dorp Velsen en de buitenplaatsen Velserbeek en Beeckestijn. Deze rondleidingen zijn 7 km lang en duren ongeveer 2,5 uur.
’s-Morgens om 10 start een rondleiding in Velserbeek en één bij het Zuidelijk Koetshuis van Beeckestijn.

’s-Middags om 14 uur start van beide locaties nog een rondleiding. Per rondleiding is het aantal deelnemers maximaal 20. In verband met mogelijke drukte is het raadzaam de auto thuis te laten.

meld u aan voor de rondleiding

Door het hele land

In het weekend van 11 en 12 september 2021 zijn enkele duizenden prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar u normaal niet zo snel komt en deel te nemen aan de vele activiteiten die georganiseerd worden.

 

Gegevens

Begin:
11 september 2021 om 10:00
Einde:
12 september 2021 om 16:00
Evenement Categorieën:
, ,
Site:
http://www.openmonumentendag.nl/

Organisator

Kerkenraad

Locatie

Kerkzaal
Kerkplein 1
Velsen-Zuid, 1981 BH Nederland
+ Google Maps

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment