Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Klimaat – IJsland – Wol en Zijde

14 augustus om 15:00 tot 16:00

Klimaatverandering

Tijdens haar expositie houdt kunstenaar Nora van Klingeren (1956, Amsterdam) een lezing over en toelichting op haar werk dat van 23 juli tot en met 21 augustus te zien is in de Engelmunduskerk Oud Velsen.

In al het werk wordt altijd een verhaal vertaald. Deze tentoonstelling gaat over klimaatverandering.  Flarden uit de wetenschap worden gecombineerd met eigen gedachten over de klimaatverandering. Gevoed door een verblijf als artist in residence op IJsland heeft dit geleid tot een aantal werken. Daarnaast zal er een boekje verschijnen onder de titel Bergmal/rotsgepraat om daarmee een verbinding te leggen tussen wetenschap en kunst en bij te dragen aan het gezamenlijk nadenken, praten over klimaatverandering.

Nora van Klingeren maakt textiel, veelal wandkleden en in combinatie met  constructies in staal en andere materialen.

Vilt vormt, met uitzondering van de zijden sjaals, altijd een onderdeel. Ze maakt haar vilt zelf en verwerkt hierin stukken met door haarzelf met zeefdruk bedrukte zijde. Ze doet een deel van het proces met de hand en een deel met de viltmachine. Zij zoekt in haar werk graag naar combinaties van technieken. Het vervilten van wol in combinatie met zijde geeft structuur en diepte aan de kleden.

Nora van Klingeren is opgeleid als architect, maar ze is de managementhoek ingerold. Na jaren in de projectmanagement te hebben gewerkt heeft ze een zijstap gemaakt naar meer handmatige creatieve arbeid.

Op het textielvlak is ze in wezen autodidact, maar gevoel voor vorm en de verhoudingen komen uit de Bouwkunde. Nora werkt veel in opdracht en dan bezoekt zij de locatie. In de voorstellen en werken die daar uit volgt vloeit architectuur en wandtextiel samen. Ze volgde wel diverse cursussen,  zoals bij Ria van Els, Claudy Jongstra en Gil de Vloo.

De toegang is gratis.

Gegevens

Datum:
14 augustus
Tijd:
15:00 tot 16:00
Evenement Categorieën:
, ,

Organisator

Engelmundus Kunst & Cultuur
E-mail:
redactie.kenc@engelmunduskerkoudvelsen.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Kerkzaal
Kerkplein 1
Velsen-Zuid, 1981 BH Nederland
+ Google Maps

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment