Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kunstlijn Haarlem in de Engelmunduskerk

2 november 2019 om 11:00 tot 3 november 2019 om 17:00

Iris Box met nieuwe ruimtelijke installatie in de kerk

In het kader van Kunstlijn Haarlem 2019 is Iris Box “artist-in-residence” in de Engelmunduskerk Oud Velsen.
In de kerk bouwt ze voort op haar eindexamenwerk met een grote ruimtelijke installatie waar twee structuren in gevecht met elkaar zijn.
Gevonden materialen uit de natuur, gevormd door natuurlijke processen vormen een lichaam dat door een stalen constructivistische wereld heen geweven is.

Iris Box is een multidisciplinaire kunstenaar. Zij studeerde van 2006-2010 fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Tijdens haar studie onderzocht ze de relatie tussen het menselijk lichaam en natuurlijke fenomenen. Na haar afstuderen ging zij meer driedimensionaal werken. Het menselijk lichaam nam in haar installaties steeds abstractere vormen aan.

Dit deed haar besluiten om de master “Materialisatie in Kunst en Design” aan het Sandberg Instituut te volgen (2015-2017). Zij studeerde af met het project “Vrouw die een gebouw werd”, waar het lichaam werd vertaald door keramische organische structuren die door een architectonische structuur heen gingen. “Ik probeer in mijn werk om te gaan met heersende wetten die de maatschappij mij oplegt. De menselijke natuur heeft allerlei onbeheersbare kanten, die we continu moeten beheersen. Als mens ben je in gevecht met je diepste natuur”. 

Onderliggende thema’s in haar werk zijn de contrasten tussen natuur en cultuur, het irrationele versus ratio en chaos versus orde.

Wij zijn zeer benieuwd naar het eindresultaat! Dat het iets bijzonders zal zijn, staat vast. Komt u ook een kijkje nemen?

zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur
zondag van 11.30 uur tot 17.00 uur

Werk van Iris Box

 

 

 

 

Gegevens

Begin:
2 november 2019 om 11:00
Einde:
3 november 2019 om 17:00
Evenement Categorieën:
, , ,

Organisator

Gerda Truus Pieters en ds. Barbara de Groot

Locatie

Kerkzaal
Kerkplein 1
Velsen-Zuid, 1981 BH Nederland
+ Google Maps

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment