Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Jaarmarkt 2018: de 51e editie!

29 september om 10:00 tot 16:00

foto: erik Baalbergen

Kom naar de 51e jaarmarkt in het oude dorp Velsen 

De laatste zaterdag van september vindt de 51e editie van de jaarmarkt plaats! Na 50 succesvolle jaarmarkten hopen we dat ook deze 51e jaarmarkt op zaterdag 29 september een gezellige dag wordt met een mooie opbrengst voor de kerk.

Onder de 70 marktkramen is een deel te herkennen als ‘kerkkraam’. Met uw aankopen bij één van deze kramen steunt u direct de kerk. En wat vindt u daar zoal? Curiosa, boeken, haring, worst, en een kraam vol zelfgebakken (cup)cakes, taarten en andere lekkernij. Op de binnenplaats staat uiteraard de poffertjeskraam en als u van daaruit richting het Wijkcentrum loopt, vindt u binnen de bar met de hele dag o.a. koffie, thee en frisdrank.

foto: erik Baalbergen

Rad van Avontuur

Goede tradities zijn er om in ere te houden, daarom draait het Rad van Avontuur ook dit jaar weer vele rondjes op het plein voor de kerk. Hoe meer prijzen er zijn, hoe meer rondjes er gedraaid worden! U kunt hiervoor prijzen ter beschikking stellen. Houdbare levensmiddelen, een flesje wijn, doosje chocolaatjes, een fles doucheschuim…. het is allemaal van harte welkom.

De loterij vindt plaats zoals vorig jaar. De prijzen zijn zeer de moeite waard om een gokje te wagen. U kunt een lotenboekje met 15 loten kopen voor 15,- euro. Losse loten zijn een euro per stuk. De trekking is zaterdag 29 september. Heeft u nog geen loten kunnen kopen, geeft u dan een seintje aan Petra de Hoog of Peter de Bruijn.
Al een paar jaar terug van weggeweest is de kindervrijmarkt rond de kerk. Kinderen kunnen zich van te voren melden voor een plaatsje. Informatie bij Petra de Hoog.

In de kerk is inmiddels een nieuwe traditie ontstaan. Voor het zesde jaar op rij is er in de kerk gelegenheid om een kaarsje aan te steken, bij wijze van gebed, dankbaarheid of gedachtenis. Bijzonder om te zien hoeveel bezoekers van de jaarmarkt daar tijd voor maken. Zo laten we als gemeente zien wat voor ruimte de kerk is: niet alleen maar een prachtig oud gebouw, maar een plek van inspiratie en bezinning.
De kinderkerk heeft vorig jaar voor het eerst een kraam bemenst. Dat vraagt om herhaling! Ook dit jaar kunnen kinderen iets knutselen, is er een verhaal in een verhalentent en kunnen kinderen zich laten schminken. Dit in samenwerking met de scouts van Wiawaha.

De opbrengst van deze jaarmarkt komt volledig ten goede aan het onderhoud van dit monument.

Meer informatie over de Jaarmarkt.

 

 

Gegevens

Datum:
29 september
Tijd:
10:00 tot 16:00
Evenement Categorieën:
, , , ,

Organisator

Jaarmarktcommissie
Telefoon:
0255-510331
E-mail:
jaarmarkt@engelmunduskerkoudvelsen.nl

Locatie

Kerkzaal en GHzaal
Kerkplein 1
Velsen-Zuid, 1981BH Nederland
+ Google Maps