Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Engelmundus en meer presenteert: Tremenda

23 april om 15:00 tot 17:00

Tremenda

Tremenda is op 9 februari 1951 opgericht door de Katholieke Arbeiders Bond, afdeling Beverwijk, als “liederenkoor”. Door het aantrekken van de Amsterdamse klavecinist en dirigent Jaap Spigt in 1955 transformeerde het koor in de tweede helft van de jaren 50 tot een oratoriumkoor, dat tijdens concoursen menigmaal de eerste prijs won. In december 2010 werd afscheid genomen van dirigent Hans Timmer, die na Jaap Spigt en Anton de Beer, gedurende 35 jaar het koor naar heel veel successen heeft geleid.

Sinds 1 januari 2011 is Tremenda een nieuwe fase ingegaan onder leiding van Paul Waerts. Landelijk verkreeg het koor enige faam met de uitvoering van de ‘Misa Criolla’ van Ariel Ramirez, begeleid door het trio Los Amigos del Paraná. Het koor heeft dit werk zeker 100 maal uitgevoerd in binnen- en buitenland.

Met haar jarenlange ervaring en prachtig repertoire is Tremenda inmiddels een begrip in de IJmond. Het koor is vooral bekend om de prachtige klankkleur en de mooie harmonie tussen de verschillende stemmen.

 

Het programma voor het concert in de Engelmunduskerk omvat onder meer het ‘Gloria’ van Antonio Vivaldi en ‘Music for the Funeral of Queen Mary’ en het ‘Jubilate’ van Henry Purcell.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tremenda
12,50
153 beschikbaar

Gegevens

Datum:
23 april
Tijd:
15:00 tot 17:00
Evenement Categorieën:
, , ,

Organisator

Engelmundus en meer
E-mail:
mufuco@engelmunduskerkoudvelsen.nl

Locatie

Kerkzaal
Kerkplein 1
Velsen-Zuid, 1981 BH Nederland
+ Google Maps

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment