Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Concert: Magda Mendes

3 maart 2019 om 15:00 tot 17:30

Een ode aan het vergeten Portugese platteland

Zangeres Magda Mendes is winnaar van de Gouden Notekraker 2018. Zij presenteert haar nieuw programma Oliveiras: een ode aan het vergeten Portugese platteland. De zelfgeschreven liedjes zijn gesitueerd op het platteland van centraal Portugal. Een streek die recentelijk vaak het nieuws haalde doordat het geteisterd werd door diverse bosbranden. Een vergeten streek waarvan de geschiedenis in rook dreigt op te gaan.

Magda Mendes, geboren en getogen in Lissabon, woont sinds tien jaar in Rotterdam en heeft de afgelopen jaren de Rotterdammers kennis laten maken met de uit Lissabon afkomstige Fado. Zij toerde met haar programma Silencio! de fado dwaalt door Rotterdam langs alle uithoeken van de havenstad en bereikte zo een groot publiek.

Met haar nieuwe programma Oliveiras slaat ze een nieuwe weg in, verlaat ze de stad. Samen met Ward Veenstra schreef ze liedjes die stem geven aan verhalen die aan het vuur ontsnapt zijn. Verhalen over hoe haar vader António Oliveira dezelfde wortels lijkt te hebben als de eeuwenoude olijfbomen uit zijn geboortestreek. Over hoe de bewoners en de bomen van deze streek zonder stem achterbleven en over hoe ook Magda´s wortels aan haar trekken sinds zij haar geboortegrond heeft verlaten.

Gitarist en mede-componist  Ward Veenstra zal de luisteraars kennis laten maken met diverse Portugese snaarinstrumenten die er voor zullen zorgen dat zij meegenomen worden op de door Magda bezongen reis door Portugal. Het filmische karakter van het programma wordt versterkt door twee bijzondere klassieke musici. Op harp Astrid Haring en op bas trombone Brandt Attema.

Interview

Robert Vuijsje interviewde Magda Mendes op 5 november 2018 voor de Volkskrant. ga naar het interview

promo: Casa da Bôxa

Magda Mendes – zang
Ward Veenstra – gitaar
Astrid Haring – harp
Brandt Attema – bastrombone
Muziek door Magda Mendes & Ward Veenstra
Arrangementen door Ward Veenstra

De kaartverkoop is gesloten

Gegevens

Datum:
3 maart 2019
Tijd:
15:00 tot 17:30
Evenement Categorieën:
, , ,
Site:
www.magdamendes.com

Organisator

Engelmunduskerk Oud Velsen

Locatie

Kerkzaal
Kerkplein 1
Velsen-Zuid, 1981 BH Nederland
+ Google Maps

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment