Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

A capella: Brothers-4-Tune

7 april om 15:00 tot 16:00

“A capella is fun!!!”

Dat bewijzen deze vijf mannen, die meerstemmige a capella muziek ten gehore brengen. Een thuiswedstrijd voor de Brothers-4-Tune in de Engelmunduskerk; de Brothers traden al eerder op deze locatie op en drie van de vijf Brothers komen uit de gemeente Velsen.

De Brothers-4-Tune bestaan al 28 jaar, maar de groep draait zeker niet op routine; externe coaches zorgen er voor dat de groep nog steeds groeit qua niveau. Bij iedere coach wordt weer wat anders geleerd en dat leidde ertoe dat de Brothers in 2009 het landelijke A Capella Top festival wonnen. Momenteel zijn de Brothers regerend Belgisch kampioen. Uit alle jury-rapporten blijkt dat de uitstraling en het repertoire van de groep het motto “A Capella is fun” volledig dekt.

Het begin

Het begon 28 jaar geleden in eerste instantie met het zingen van zogenaamde Barbershopmuziek; dat zijn meerstemmige cowboy liedjes die vooral in Amerika erg populair zijn. In die periode waarin er Barbershop werd gezongen was de naam van de groep “Brothershop”. In die tijd zongen er drie broertjes Klut (Peter, Arjen en Herman) in het kwartet, vandaar de naam. De vierde broer (Erik Warns) was zogenaamd geadopteerd. Nu vonden de Brothers Barbershop best leuk, maar wat eenzijdig en ze wilden meer. Ze legden zich meer en meer toe op close harmony en namen zangles en wijzigden de groepsnaam in “Brothers-4-Tune”.

Nu

Na 12 jaar vond broer Arjen het welletjes en toen kwamen kort na elkaar 2 nieuwe tenoren (Kees Giesbergen en Ed de Bruijn) wat ook beter paste bij het nieuwe close harmony repertoire. De groep bestond toen dus uit 5 personen en de ”4” uit Brothers-4-Tune klopte niet meer. Maar de groep was inmiddels zo bekend in de A Capella scene (bestaat echt!) dat er besloten werd de naam niet meer te wijzigen.

 

Foto v.l.n.r.: Ed de Bruijn, Peter Klut, Herman Klut, Kees Giesbergen en Erik Warns

 

Kaarten à € 10,00 p.p. (inclusief drankje) alleen nog verkrijgbaar aan de zaal

 

Gegevens

Datum:
7 april
Tijd:
15:00 tot 16:00
Evenement Categorieën:
, , ,
Website:
www.brothers4tune.com

Organisator

Engelmunduskerk Oud Velsen
E-mail:
ds.degroot@engelmunduskerkoudvelsen.nl

Locatie

Kerkzaal
Kerkplein 1
Velsen-Zuid, 1981 BH Nederland
+ Google Maps