Organisten

Het team van organisten bestaat uit Syb Brink en Piet Dalebout.
Biografie van Syb Brink
Syb Brink is een van de twee vaste organisten van de Engelmunduskerk. Hij kreeg vanaf zijn dertiende jaar orgelles van Jan te Loo, toenmalig koordirigent van de Nieuwe Kerk in IJmuiden en lid van het organistenteam van het Antonius Ziekenhuis in IJmuiden.

Vanaf zijn zeventiende tot en met eenentwintigste jaar kreeg hij les van Klaas Bolt, toenmalige kerkorganist van de Grote of Sint Bavokerk in Haarlem. Vanaf midden jaren ‘60 werd hij lid van het organistenteam van het bovengenoemde Antonius Ziekenhuis, het latere Zeeweg Ziekenhuis. Vanaf 1978 als lid van ditzelfde team was hij ook organist van het toen nieuw geopende Verpleeghuis Velserduin, aanvankelijk in Driehuis, sinds 2015 in IJmuiden.

Midden jaren ‘60 was hij regelmatig invallend organist in de Engelmunduskerk en verder in de Goede Herderkerk en de Nieuwe Kerk in IJmuiden. Sinds 1983 is hij vast aangesteld in een halve post in de Engelmunduskerk.

Biografie van Piet Dalebout

Piet Dalebout is geboren en opgegroeid in Zeeland en na zijn studie naar Velsen verhuisd. Hij kreeg  orgelles en later ook pianoles aan de Zeeuwse muziekschool. Dit werd bij het Kunstencentrum in Velsen voortgezet.
Hij was organist te Zonnemaire en Brouwershaven en later jarenlang in de prachtige historische kerken van Noordgouwe en Dreischor. Hij speelde vaak samen met zijn inmiddels overleden broer, die hem ook les gaf.

In Velsen speelt hij eenmaal per maand in de Ichthuskerk en is invalorganist in de Nieuwe Kerk. Een aantal jaren is hij een van de organisten geweest van de Noorderkerk te Velsen-Noord.

Henk Crezee
Henk Crezee speelt op het orgel als het Goede Herderkoor optreedt in de Engelmunduskerk. Hij is sinds 2009 de vaste organist van het koor.

Invalorganist

De Engelmunduskerk heeft als invalorganist Joop Marechal.

Afscheid Jaap Haringa

Jaap Haringa is vele jaren een van onze vaste organisten geweest. Hij begon in 1983 als cantor-organist van de Engelmunduskerk, was vervolgens senior-organist. In de kerstnachtdienst van 24 december 2016 speelde Jaap Haringa voor het laatst als een van de vaste organisten. Na ruim 30 jaar kan dat gerust het einde van een tijdperk genoemd worden. God zij dank voor Jaaps muzikaliteit en dienstbaarheid!

Orgels
Meer informatie over het hoofdorgel en het koororgel is te vinden op de website orgelsnoordholland. Zie ook de interieurpagina van Bijzonder monument.

Contactpersoon:
Syb Brink
023-5390658

stuur een mail

Syb Brink

Syb Brink

Piet Dalebout

 

 

 

Organist Jaap Haringa

Jaap Haringa

Jubileum van de beide organisten

Jubileum Jaap en Syb