Het Goede Herderkoor

Het Goede Herderkoor treedt hoofdzakelijk op in kerkdiensten en  streeft ernaar functioneel aanwezig te zijn.

Dat betekent dat, waar men dit op prijs stelt, met de liederenkeuze zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met het thema van de dienst. Ook wordt er altijd, samen met de aanwezigen, een aantal liederen in wisselzang gezongen.

Het Goede Herderkoor IJmuiden-Oost bestaat sinds 1976 en telt rond de 50 leden. Er wordt elke dinsdagavond van 20.00 – 22.00 uur gerepeteerd in de “Petrazaal” van de Petrakerk (ingang Spaarnestraat). Dirigent en oprichter van het koor is Jan Schotvanger. Vanaf de oprichting is onder zijn leiding voor een breed repertoire van geestelijke liederen gezorgd. Daarbij werd hij altijd ter zijde gestaan door een actief bestuur.

Organist Henk Crezee is de vaste begeleider van het koor. Pianist Ben Helmers, voorheen één van de predikanten van de Engelmunduskerk in Velsen-Zuid, is ook één van onze begeleiders. Twee leden, de sopraan Cora Glas en de bariton Peter de Bruijn zijn de solisten van het koor.

Het bestuur van het Goede Herderkoor
– Tineke Verwoort, voorzitter
– Piet van der Veen, secretaris

Jubileum
Het koor bestaat meer dan 40 jaar. Om dit te vieren gaf het Goede Herderkoor april 2016 een jubileumconcert.

Het laatste optreden
Zondag 21 mei 2017 treedt het Goede Herderkoor voor het laatst op. Dat is in de kerkdienst in de Ichthuskerk. Na meer dan 40 mooie jaren moest dit besluit helaas worden genomen.

Contactpersoon:
Piet van der Veen, secretaris
0255-535521

mailen

 

Optreden Goede Herderkoor

Optreden Goede Herderkoor

 

 

Dirigent Jan Schotvanger

Dirigent Jan Schotvanger