Een door ons samengesteld programma voor mensen van binnen en buiten de Engelmunduskerk

Wat houdt dat in

Voor een aantal zondagmiddagen in de wintermaanden wordt een programma geboden van concerten in diverse genres, lezingen, toneel en zo meer. Zo’n middag zal een uurtje duren, van 15.00 uur tot 16.00 uur, met gelegenheid tot napraten. We willen hiermee veel mensen laten genieten van een bijzonder moment in onze mooie eeuwenoude kerk.

Kaarten bestellen

Voor een optreden kunt u kaarten à € 10,- bestellen door u op deze pagina aan te melden. De toegangskaart(en) kunt u aan de zaal in ontvangst nemen. In de prijs is een drankje inbegrepen.

Komend evenement

Binnenkort meer informatie

Eerdere optredens

Toneelstuk zondag 7 mei 2017 

Op zondagmiddag 7 mei 2017 werd het toneelstuk Lotte opgevoerd. Wie was de achtste onderduiker in Het Achterhuis, kamergenoot van Anne Frank?

Het verhaal van Charlotte Pfeffer-Kaletta, Lotte, de grote liefde van Fritz, die niet wist waar haar Fritz ondergedoken was en die na de oorlog moest lezen wie Dussel was. Over haar woede, haar onmacht.

Anne Frank noemde haar kamergenoot Dussel -uitgesproken als Doesel – dat betekent dom. Wie was deze Dussel, in werkelijkheid Fritz Pfeffer. Deze werkelijkheid blijkt een andere te zijn dan die Anne Frank in haar dagboek schilderde. Was Dussel een sikkeneurige, kleinzielige en irritante man?

Je krijgt een beeld door de ogen van ‘n dertienjarige, die alles wat volwassen is, ouderwets vindt. Lotte, de grote liefde van Fritz vertelt hoe zij hem zag. De liefde van Charlotte naar haar Fritz toe geeft een beeld van vijfentwintig maanden opgesloten te zitten op zo’n kleine ruimte. Dat is geen afkeuring naar Anne Frank toe. Wanneer mensen te lang en te dicht op elkaar zitten kunnen ze hun balans verliezen….
Lotte overleefde wel de holocaust en trouwde na de oorlog postuum met Fritz.

Concert zondag 5 februari 2017 

Bob Wiebes en Lucia Hoenselaars kwamen bij toeval tot elkaar, na langs elkaar heen de Haarlemse muziekscene onveilig te hebben gemaakt. Ze spelen mooie klassiekers met een jazz-ondertoon, of meezingers met een vleug ‘hoempapa’, maar altijd met een theatrale inslag en heel veel plezier. Lucia is bekend als Haarlemse singer-songwriter, die met haar gitaar hele zalen stil krijgt, zowel met covers als eigen werk. Bob steelt al jaren harten van middelbare leeftijd als leadzanger van De Cassetteband, waarmee hij covers uit alle jaren (maar vooral de jaren tachtig) ten gehore brengt.

Contactpersoon:
Gerda Truus Pieters
023-5380927

 

Kaarten bestellen

Vul onderstaande gegevens in en na betaling ontvangt u per mail uw toegangskaart(en) voor de voorstelling: